lauantai 23. maaliskuuta 2013

Siedätyshoitoa

Tänään alkoi sitten viljattomaan ruokavalioon totuttelu. Aamiainen jäi välistä kun tuli vähän hoppu lähteä asioille. Kaupasta tarttui mukaan psylliumia, sokeriruokokuiturouhetta, soijajauhoa (koska en löytänyt auringonkukansiemenjauhoa), porkkanoita, lohipyöryköitä, kasviksia ja tomaattimurskaa :)

Ostosten jälkeen alkoi sämpylöiden leipominen. Ohjeena toimi Viljavapaan keittiön ohje Klik!

Porkkanasämpylät (9kpl)


3rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 dl soijajauhoa
1 dl mantelijauhoa
2 porkkanaa
1,5 dl juustoraastetta
4 munaa


Lusikoi sokerijuurikaskuitu taikinakulhoon. Lisää vettä niin paljon, että sokerijuurikaskuidut peittyvät. Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkanaa sekä juusto. Riko taikinakulhoon munat. Lisää  soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe. Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkana- ja juustoraaste. Rakenteen tulisi olla sellainen, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.


Muotoile sämpylät käsien välissä n. yhdeksäksi palloksi leivinpaperille. Lisää vielä halutessasi sämpylöiden päälle jotain siemeniä, esimerkiksi ylläolevan kuvan tapaan kurpitsansiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 15min kunnes sämpylät ovat saaneet hiukan väriä.

Itse jätin juustoraasteen pois, vaihdoin mantelijauhon mantelirouheeseen ja psylliumia laitoin vaan 1tl, sillä vatsani ei ole vielä tottunut sen runsaaseen kuidunmäärään.


 Sämpylät oli melko fluffy:ja, joka johtui kananmunista, mutta kinkun kanssa maku oli todella hyvä ja kyllä tämä leipäaddikti mielummin näitä syö kun olisi kokonaan ilman :D

Sitten olikin ruoan vuoro. Päätin tehdä kalapullia ja kasviksia tomaattikastikkeessa ja oi että oli muuten hyvää :D Nam!

Reseptin revin päästäni:

Pss lohipyöryköitä
pss pakastekasviksia (omassani oli vihreitä papuja, kahta erilaista porkkanaa)
Pirkka valkosipulitomaattimurskaa

Ja pitääkseni yksinkertaisen linjan, ohjekkin on helppo.
Paista kalapullat. Keittele tomaattimurskaa ja lisää sinne kasvikset. Syö kun molemmat vaiheet ovat valmiita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti