maanantai 15. huhtikuuta 2013

Gluteenitonta kinkkupiirakkaa

Teki mieli tehdä jotain piirakkaa ja kävinkin ostamassa gluteenitonta jauhoseosta sitä varten. Piirakkaohje oli napattu täältä ja tein muuten ohjeen mukaan, mutta käytin vähemmän juustoa täytteessä, paprikan lisäksi kirsikkatomaatteja ja semperin sijasta halvempaa pirkkaa :)
En tiedä järkyttyikö vatsani gluteenittomista jauhoista, kermasta vai mistä, mutta mahani pulputti ja vääntelehti kuin viimeistä päivää. Jäikin sitten loppupiirakka syömättä vaikka hyvää se oli.


Tänään sitten iski rahahuolet heti aamusta ja stressasi niin että syöminen unohtui lähes kokonaan. Söin ensimmäisen kerran n. klo 16.30 juustoisen kasviskeiton ja seitsemän aikaan aloin tekemään itse lihapullia ja kasviksia, jota söin juuri äsken. Ohje omasta päästä, mutta about:

400g jauhelihaa
ISO kasa sipulia + 1 valkosipulinkynsi
Paljon mausteita oman mielen mukaan
1 kananmuna

Sekoita ainekset keskenään, muotoile pikkuisia palloja ja paista pannulla kunnes pyörykät saavat väriä ja tuuppaa lopuksi uuninkestävään astiaan, kaada päälle pirkan pastakastike/tomaattimurska ja tyrkkää uuniin (200-astetta).
Höyrytä tällä välin kasviksia ja kun kasvikset ovat kypsiä, ota pyörykät uunista ja nauti.

Nyt pitäisi mennä suihkuun ja pikkuhiljaa nukkumaan, sillä huomenna lähden hermolomalle Nummelaan ja sain tänään myös kirjeen jossa oli kutsu Jyväskylään ammattiopistoon pääsykokeisiin, joihin työstän ennakkotehtävät myös Nummelassa. Tämän kuun lopussa olisi sitten lähtö Jyväskylään viikoksi ja samalla sinne pääsykokeisiin hermoilemaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti